طريقة جديده لعمل الفراخ البانيه بكل سهوله
الفراخ البانيه بطريقة جديده من أحلى وأخف الاكلات والتى تتميز بسرعة وسهولة عملها .حيث يعد الفراخ بانيه إحدى الوجبات التى تقدم على السفره المصريه والتى يحبها الاطفال وتقدم أيضا فى العزائم كطبق جانبي كما أنها سهلة و سريعة التحضير في المنزل.
فى هذا المقال اقدم لكم طريقة جديده لعمل الفراخ البانيه ، وايضا طريقة عمل البانيه الكداب .
اولا طريقة الفراخ البانيه :
مقادير الفراخ البانيه
- شرائح صدور فراخ مخليه .
- ثوم مفروم.
- ماء بصل .
- ملح و فلفل اسود .
- كارى .
- بابريكا .
- خل ابيض .
- لبن .
- بقسماط .
- دقيق .
- فيجيتار .
طريقة عمل الفراخ البانيه
- قومى بخلط اللبن من معلقة خل مع ملح والتوابل واتركيها لمدة ساعتين او اكثر فى التلاجه حتى تأخذ الطعم وتصبح هشه وخفيفه.
- اخلطى الدقيق مع البقسماط مع الفيجيتار وتبلى شرائح الفراخ بذلك الخليط ثم يقلى فى زيت غزير ساخن ويقدم .
مقادير البانيه الكداب
- بطاطس مسلوقه مهروسه .
- صدر فرخه مفروم .
- بصل مبشور مصفى.
- توم مفروم .
- ملح وفلفل اسود .
- كارى وبابريكا و زعتر .
- بقسماط وفيجيتار .
طريقة عمل الفراخ الكداب
- يخلط كل من الفراخ والبطاطس و البصل والثوم والملح والتوابل ويقلب جيدا .
- نضيف البقسماط والفيجيتار ونقلب مره اخرى .
- نشكل العجينه على شكل شرائح بانيه وتقلى فى زيت غزير ساخن وتقدم .
- ولا شك ان البانيه الكذاب يعتبر وجبة اقتصاديه وضمن وجبات اخر الشهر و يعتبر ايضا وجبه موفره ، حيث ان كمية ربع كيلو فراخ مفروم يمكن ان تخرج اكثر من كيلو بانيه كذاب والشئ الجميل انه بنفس الطعم للفراخ البانيه الأصلى .
- بقدم بجانب اطباق رئيسيه في العزائم وايضا ساندوتشات المدارس ، وجبه مغذيه ولذيذه .
- يقدم بجانب البطاطس المقليه او الرز او المكرونه و الكاتشب او سلطة الطحينه او سلطة التوميه .
إرسال تعليق