U3F1ZWV6ZTI5OTk2NzAxMTI5OTkzX0ZyZWUxODkyNDUxMjkxMzMyNQ==

 ما تنسيش تنضمي لـ 💕أكبر جروب نسائي عربي علي الفيس بوك💕

مهتم 😍 بالطبخ  و الوصفات سهلة و سريعة التحضير😍 من هنا

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى بطريقة اشهر عربيات الكبده سهله و سريعه

 طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى بطريقة اشهر عربيات الكبده  سهله و سريعه

طريقة عمل الكبده بالبصل


الكبده الإسنكدراني لا يخلو الشارع المصري منها ومن المطاعم وعربيات الكبده ، فهى اكله سريعه ولذيذه ومغذيه .كما يمكن اعتبار الكبده الإسنكدراني طبق رئيسي فى رمضان ، و ضمن وصفات اكلات سريعه التحضير وافكار افطار سريع .


فى هذا المقال نقدم لكم طريقه عمل الكبده الاسكندرانى بطريقة اشهرعربيات الكبده والمطاعم . وطريقة عمل الكبده بالبصل .


مقادير عمل الكبده الاسكندرانى

  • نصف كيلو كبده بقرى مقطعه شرائح .
  • ٥حبات فلفل اخضر بارد او حار حسب الرغبه.
  • معلقة كبيره توم مفروم .
  • معلقة خل .
  • ملح وفلفل اسود .
  • كسبره ناشفه+كمون .
  • شطه حسب الرغبه .
  • زيت .

طريقة عمل الكبده بالبصل


طريقة عمل الكبده الاسكندراني بطريقة اشهر عربيات الكبده

  1. فى اناء يسخن الزيت جيدا .
  2. توضع الكبده على الزيت الساخن وتقلب ثم يوضع عليها الثوم والملح ويقلب جيدا ثم يوضع الفلفل الاسود والكسبره الناشفه والكمون والخل ويقلب . 
  3. يترك على النار لمدة خمس دقائق ثم نطفئ النار .

تقدم الكبده بجانب الرز بالشعريه وسلطة الطحينه اللذيذة ، او ممكن اعملها ساندوتش فى رغيف بلدي او العيش الفينو .


طريقة عمل الكبده بالبصل


اما بالنسبة لطريقة عمل الكبده بالبصل فهي سهلة وسريعة التحضير وبنفس طريقة أشهر الشيفات مثل كبدة الزعيم و كبدة البرنس.


مقادير الكبده بالبصل

  • نصف كيلو كبده بقرى مقطعه شرائح .
  • فلفل اخضر والوان ان وجد لمضاعفة القيمه الغذائيه . يتم تقطيعه الى مكعبات .
  • ملح وفلفل اسود .
  • كسبرة ناشفه وكمون .
  • خل و زيت .
  • عصير ثمرتان من الطماطم .
  • بصله متوسطه مقطعه شرائح .
  • معلقه صغيره ثوم مفروم .

طريقة عمل الكبده بالبصل

  • فى اناء على النار يوضع الزيت ويترك حتى يسخن .
  • يضاف البصل ويقلب قليلا حتى يذبل ثم تضاف الكبده والملح والفلفل الأسود وتقلب .
  • يضاف الثوم المفروم وباقى التوابل والفلفل الاخضر والألوان والخل والطماطم ويقلب .
  • يترك قليلا على النار حتى ينضج الخضار ويمتزج مع الكبده ويقدم .

تميز العديد من اصحاب المطاعم والشيفات فى عمل الكبده مثل عز المنوفى و صبحى كابر و الكثير من الشيفات مثل مروه الشافعى وصدفه جاد ونجلاء الشرشابى وفاطمه ابو حاتى .


والكثير يعتمدها كمشروع خاص يدخل دخلا جيدا  فهناك من يعتمد عمله الاساسى على عربيات الكبده  ويبدع فى مجاله مثل عز المنوفى الذى اخفى سر طعامة مذاق الكبده الخاصه به ووضع السر فى كيس به مزيج من التوابل فى جيبه .


والكبده  اكله سريعه و سهله وفكره افطار سريع وسهل فهى لا تحتاج الكثير من الوقت والجهد .تقدم الكبده بعدة طرق فممكن ان توضع اعلى طبق الرز وممكن تقدم فى طبق وبجانبه العيش .


ايضا يمكن عمل الكبده الاسكندراني من كبد الفراخ ويمكن عمل الكبده الاسكندراني من الكبده البقرى ولكن المتعارف عليه فى المطاعم والعربيات هى الكبده البقرى .


فوائد الكبده

ينصح بها لمرضى فقر الدم والمصابين بالانيميا لرفع نسبة الحديد فى الجسم  ، كما ان الكبده تتميز باحتوائها على العديد من العناصر الغذائية الهامه لجسم الانسان.


اصنعيها بمنزلك لاطفالك لضمان نظافتها واحميهم من مشاكل اكلات المحلات  والعربيات وايضا الكميه موفره وتكفى افراد الاسره .


تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة